Pengalaman Paling Best di Lotte World Seoul | Lotte World Seoul Tricks |

Friday, July 3, 2020 South Korea


Lotte World

Pengalaman semasa melangkah masuk ke Lotte World ini sangat menyeronokkan. Sangat padat dengan orang ramai. Tempat yang sangat strategik dan mudah dikunjungi. 

Lotte World adalah salah satu tempat yang wajib dikunjungi jika bercuti ke Korea 
Selatan. This is so called Adventure Park / Magic Island. Public transport yang disediakan juga sangat dekat dan senang.


Photo Gallery 


Lotte World
Interior Adventure Park

Lotte World

Lotte World

Lotte World

Gyro Swing kena beratur lama sikit sebab memang ramai orang main yang ini.

Lotte World

Lotte World
One of VR version. Wajib cuba. Padu teruk!! Everything like a real.


Lotte World
Halloween Festival

Gyro spin yang wajib dicuba.



Lotte World
Gyro Swing. Dia punya swing atas air tepi tu je. Gayat!!

Lotte World


Masa ni datang tengah musim Halloween. Tema-tema hantu lah.

Lotte World
Jamsil Tower.

Best time to visit Seoul


Spring (March to May) *same like autumn but windy
Autumn (September to November) 10C to 15C
Summer (June to August) 25C to 35C
Winter (December to February) = -7C to -5C


Cara untuk sampai ke Lotte World


Sangat mudah dengan menggunakan Subway Korea Apps atau Kakao Metro Apps. Bagi yang pertama kali hendak pergi ke Lotte World korang boleh ikut langkah-langkah dibawah :-

*Dari Myeong-Dong Chungmuro bound (line biru) ke Dongdaemun History Culture Park.
*Transfer ke (line hijau) dari Dongdaemun History Culture Park menghala ke Jamsil.
*Perjalanan mengambil masa lebih kurang 30 minit (13 station)


Tricks Semasa di Lotte World


1# Simpan beg di loker beg
Bagi pengunjung yang malas nak pegang barangan peribadi beg, telefon sebagainya semasa bermain, boleh simpan barang di dalam loker yang disediakan. Pengunjung boleh menyewakan loker tersebut dengan bayaran sekitar 1000KW - 2000KW sahaja.

2# Magic Pass
Malas nak buang masa beratur panjang untuk bermain? Magic Pass adalah penyelamatnya. Dapat menjimatkan banyak masa menunggu dan tidak perlu beratur panjang lagi! Boleh klik di sini> Lotte World Magic Pass 

3# Potongan harga
Tiket harian Lotte World terdapat dua jenis. 1-Day Pass and Half-Day Pass. Half-Day Pass boleh didapati bermula jam 4 petang sehingga 9 malam. Potongan harga sebanyak 50% diberikan daripada 1-Day Pass.


Permainan yang popular

Terdapat sebanyak 48 jenis permainan. Terbahagi kepada dua iaitu Adventure Park (indoor) dan Magic Island (outdoor). 

Adventure Park popular
  • Hot Air Balloon
  • The World Monorail
  • The French Revolution
  • VR Space
  • Shy High
  • Fly Venture
Magic Island popular
  • The Gyro Drop
  • Gyro Swing
  • Gyro Spin
  • The Haunted House
  • The Comet Express
Kelebihan sekiranya membeli pass/tiket dengan menggunakan KLOOK adalah sangat cepat dan mudah. Just show your QR Code at a counter, get the tickets and you ready to go!! 

READY FOR YOU HERE> LOTTE WORLD PASS

10 comments

  1. Woww good info.. kalau pergi korea kena visit lotte world!!

    ReplyDelete
  2. Rawlins pernah sampai tapi sebab takut nak naik rides, makanya just jejalan cuci mata di sekitar. Pastu terlihat plak Gyro Drop and terdengar jeritan yang naik - memang confirm taknak naik hahaha
    Lokasi untuk bergambar memang banyak kat sini kan

    ReplyDelete
  3. seronoknye jalan-jalan. Salam kenal. done follow sini.

    ReplyDelete
  4. ya Allah....bestnye...rindu nak travel, Korea ni dalam wishlist juga...Jamsil Tower ni la yang banyak dalam dram Korea tu kan...thanks tau share pengalaman ni, buat kita rasa nak masukkan jugak dalam senarai tempat nak jejak...

    ReplyDelete
  5. Masa ke Korea dulu, Lotte je tak pergi bermain, hanya pergi Lotte Mall dia je sbb nak gi HRC hehehehe..

    ReplyDelete
  6. Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaa cantiknya bestnyaa jeles ni. nak jugak pergi teringin. doakan tauuuuu nak jenjalan

    ReplyDelete
  7. pernah pergi lotte world ni sekali sahaja, masa tu winter semua game tak beroperasi tapi sempatlah ambik gambar dekat sini. memang cantik sekali masa tu penuh salji.

    ReplyDelete
  8. Bestnya fana.. Lotte ni bkn brand chewing gum ke? Thanks sharing ni.. Nnt boleh la i include dlm trip list ke korea nnt

    ReplyDelete
  9. Cantiknya view! Kita belum pernah sampai sana. Cumanya... Kalau gambar ni tak keterlaluan edit warnanya tentu lagi nampak real dan outstanding. Sorry too honest ��

    ReplyDelete

Instagram

Instagram

© Fana Halim. Design by FCD.