Best Selling Korean Skincare Products

Friday, June 12, 2020 South Korea

Ada antara korang pengguna Korean skincare products? Masih tercari-cari Korean skincare products yang sesuai? Semakin hari semakin banyak pengeluaran produk dorang yang baru. Fana rasa sangat bertuah tinggal di Korea ni. Dapat lah merasa produk-produk baru yang keluar.


Kalau produk barat ni macam terlalu kuat esen pewangi. Berbeza sangat dengan  products dari Korea yang tak berbau. Priority K-Beauty lebih mengutamakan penjagaan kulit yang sihat. Manakala produk barat lebih kepada penyelesaian masalah yang cepat.


Sebelum buat pembelian Fana akan kenal pasti dulu jenis kulit. Lepastu baru cari produk yang sesuai. Masa ni memang try and error. Yang penting faham ingredients product tersebut.

Menurut artikel The Klog penggunaan acid di dalam produk barat adalah lebih tinggi. Sebagai contoh produk glycolic acid di dalam produk Drunk Elephant dan The Ordinary tinggi sebanyak 15% - 20%. Sedangkan di dalam produk Korea cuma 4% dan lebih sedikit.

Ramai yang beranggapan peratusan acid yang lebih tinggi adalah baik di dalam sesuatu produk tersebut. Peratusan rendah bukan lah bermaksud K-beauty ni kurang berkesan dalam menyelesaikan masalah kulit.

Sebagai contoh Klairs vit-C. Hanya mengandungi 5% L-Ascorbic Acid untuk improving skin tone, dark spot correction dan brightening. Ingredients yang terdapat dalam produk ini adalah sama dengan produk barat iaitu Keihl's Corrective Dark Spot Solution.


Walaupun harga produk Korea sedikit mahal tetapi sangat berkesan. Cumanya bila Fana dah tinggal di Korea ni harganya jadi murah lah jika nak dibandingkan dengan mata wang negara sendiri.

Jangan risau sekarang Hermo ada buat SALE sebanyak 80%. Boleh pergi godek-godek apa yang patut. Masa ni lah yang sesuai nak try  Korean skincare product. Fana pun memang suka beli barang dekat Hermo sebab fast delivery dan dapat free gift.


Kempen ini sedang berlangsung dari 10 Jun-17 Jun 2020. LOWEST PRICE SALE!! Paling best setiap pembelian akan dapat free gift!! Macam-macam free gift HERMO akan bagi.





16 comments

  1. Warghh..banyak free gift eh. Sape tak suka kan. Lepas ni k.sal usyar hermo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hermo memang pemurah, kalau beli barang memang bagi free gift :)

      Delete
  2. Yep, Korean Beauty Brands are the best! And the retail price in Korea is much cheaper compare to here. Saya pun kalo pergi Korea x sah kalo x borong beauty brands mereka. Innisfree, Faceshop, Laneige, Belief, CNP, Nature’s Republic, Espoir, Etude House....... semua saya dah try.

    ReplyDelete
  3. Kita memang suka kbeauty sebab effect dia best. Pernah try klairs tu bestttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Effect lambat sikit takpe jangan rosak kulit sebab nak cepat.

      Delete
  4. Sis pakai produk Korea, dari dulu hingga kini haaa... boleh laaa try..gile tak best dapat gift banyak tuu...

    ReplyDelete
  5. Will try to check out on this product and try to see whether it suits any type of skin.

    ReplyDelete
  6. Wah! Menarik ni... ada sales gitu... produk kosmetik Korea memang telah diakui berkualiti dan memberikan hasil yang terbaik... I will definitely take a look at the Hermo's site later...

    ReplyDelete
  7. Kak pun pernah guna produk kbeauty mmg bagus produk dorang and sesuai dgn kulit kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Janji kita tahu ingredient yang perlu dengan masalah kulit. BOOOOM! berkesan lah kejadiannya :P

      Delete
  8. Oh wow! best banyak online sales sekarang kan bolehlah shopping time ni.

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Fana Halim. Design by FCD.