Cara Yang Sangat Mudah Dan Cepat Beli Domain Dan Hosting Di NetKL

Wednesday, May 20, 2020 South Korea


Penjam celik pejam celik dah nak sampai ke penghujung bulan Ramadan. Mudah mudahan kita semua dapat manfaatkan malam 10 terakhir Ramadan ni dengan bersungguh-sungguh.

Semoga siapa yang membaca ni sentiasa dilimpahkan rezeki yang berpanjangan dan diberikan kesihatan yang baik bersama orang tersayang.


Pertama kali kenal NetKL Network



Penghujung Mac baru baru ni aku terfikir nak tukar domain. Semenjak dah aktif semula menulis blog ni aku terfikir nak tukar lah guna nama yang senang orang nak ingat dan mudah. 


NetKL punya servis cukup cekap.



Kenapa Pilih NetKL ?

Syarikat NetKL adalah syarikat hosting pertama yang aku gunakan sejak beberapa bulan yang lalu.

Sepanjang masa tempoh tersebut aku tidak menghadapi sebarang masalah dan kalau ada sebarang isu yang perlu diselesaikan, aku mudah untuk dapatkan pertolongan dengan NetKL.

Dari segi harga ianya berbaloi iaitu RM60 setahun.

Macam mana nak beli domain?

Harga yang ditawarkan tidak terlalu mahal dan mampu milik. Domain.com adalah domain yang termurah. Caranya sangat mudah dan cepat . Cuma bayar sekali setahun. Ikuti langkah berikut:-

1. Masuk ke laman NetKL.



2. Pada bahagian MENU PILIH DOMAIN. Kemudian pada bahagian submenu pilih Buy Domain Only.





3. Register domain (masukkan nama yang korang nak pakai > cth:fanahalim.com). Pastikan nama yang korang nak pakai available dan tak ada orang pakai lagi.

4. Sahkan pembelian sebelum bayar.



5. Selesai dan korang boleh tukar domain sendiri atau menggunakan servis NetKL. 

Kemudian korang tunggulah E-mail dari pihak NetKL berkaitan maklumat pembelian.

Macam aku guna servis NetKL untuk setting semua jadinya aku tak buat sendiri. Cuma tambah RM10 untuk servis NetKL setting dan boom! Siap. Cara yang sangat mudah dan cepat beli domain dan hosting di NetKL

Sebarang urusan pertanyaan dengan NetKL pun sangat mudah dan cepat. Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk anda.







27 comments

  1. Jika ada sesiapa yang berhajat nak buat blog bolehlah cuba domain ini... berapa agaknya?

    ReplyDelete
  2. Rawlins guna NetKL sejak harganya hanya RM35 tak silap. Lama sangat dah dan langsung tiada masalah dengan NetKL:

    ReplyDelete
  3. memang guna domain dan hosting netkl bertahun lamanya. servis cepat, dan kalau ada masalah emel je diorang dan pantas diorang reply. netkl memang terbaik hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, puas hati sangat pakai NetKL servis ni.

      Delete
  4. hmm menarik ni. maybe boleh pikir tukar domain lepas ni. thanks sharing

    ReplyDelete
  5. Kita mmg guna domain ni.. mmg terbaik..servis dia cepat plak tu

    ReplyDelete
  6. sama lah, guna NetKL jugak sebab murah & service pun bagus. Bagitahu je masalah diorang akan buat. Service cepat pulak tu

    ReplyDelete
  7. Boleh save ni, one day kalau nak tukar, boleh cuba ni plak..setakat ni masih puashati dengan hosting yang guna sekarang...

    ReplyDelete
  8. First time knowing NetKL Network. Can consider la next time when renew domain, more choices so hopefully packages better also. Thanks.

    ReplyDelete
  9. okay boleh save artikel ni kot2 iena nak beli domain lagi nanti. Sebelum ni guna servis orang je belikan domain.bila nak renew kene cari dia haha..payah..lepas ni nk beli sndri la.Thanks for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sis, NetKL pun ada sediakan servis dorang juga. Nak buat sendiri pun dorang boleh ajarkan.

      Delete
  10. Oh tak pernah lagi pakai domain NetKL ni tapi boleh juga consider one day nanti kalau perlu nak register domain baru. Yang penting package dan servis tip top

    ReplyDelete
  11. company netkl memang bagus, servis tip top. last week ada problem bandwith exceed, pm support team tengah malam pun diorang layan. bagus kan. kalau ada teknikal isu memang cepat selesai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, tengah malam pun still reply. Terharu betul,haha

      Delete
  12. Masa awal-awal blog dalam 10 tahun lepas, memang start belajar tukar kepada domain .com menggunakan netkl.

    Sampai sekarang masih lagi ada menggunakan domain daripada NetKL.

    Support NetKL memang terbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fana pun baru start belajar tukar domain. Nasib baik tak tersalah pilih.

      Delete
  13. saya pun melanggan di Net KL. memang mudah dan cepat untuk sebarang urusan. memang terbaik.

    ReplyDelete
  14. Thanks this is a good sharing especially those who wish to start their website and online business.

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah. Akhirnya jumpa juga jawapan daripada soalan saya. Terima kasih fana atas perkongsian.

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Fana Halim. Design by FCD.