5/Korea/slider1

Pinterest

10 Kdrama yang hangat dalam carian penonton sekarang!!!


Musim Restricted Movement Order/Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni mesti korang tertanya-tanya cerita apa yang best untuk ditontonkan...?? Sekarang PKP bukan saja di Malaysia, malah negara-negara lain pun turun #stayathome. Masa PKP adalah masa yang terbaik untuk korang layan drama-drama best kan, betul tak??

Fuh! banyak betul drama-drama korea yang tengah 'meleTop' sekarang ni. Betul-betul 'marathon' lah musim PKP ni. Terlampau banyak sangat pilihan dan genre pun tak tahu yang mana nak tengok dulu!


Bukan penonton di Malaysia je yang pening nak pilih drama, penonton Korea pun turut mengalami masalah yang sama. Korang nak tahu drama apa yang tengah 'top' dalam carian netizen Korea? Jom kita tengok..



1. JTBC - The World of The Married



Network : JTBC
Episodes : 16
Run time : Friday & Saturday 22:50
Release date : 27 March - 16 May 2020


2. tVN - Hospital Playlist



Network : tVN
Episodes :12
Run time : Thursday 21:00
Release date : 12 March - 28 May 2020


3. tVN - Hi Bye, Mama



Network : tVN
Episodes : 16
Run time : Sat - Sun 21:00
Release date : 22 Feb - 19 April 2020


4. SBS - Hyena



Network : SBS
Episodes : 16
Run time : Friday - Sat 22:00
Release date : 21 Feb -11 April 2020


5. MBC - Find Me In Your Memory.



Network : MBC
Episodes : 32
Run time : Wed - Thursday 21:00 (35 min each / 2 episodes per day)
Release date : 18 March - 13 May 2020 


6. KBS2 - Once Again



Network : KBS2
Episodes : 100
Run time : Sat - Sun 19:55
Release date : 28 March - 13 Sept 2020


7. tVN - A Piece of Your Mind



Network : tVN
Episodes: 12
Run time : Monday - Thu 21:00
Release date : 23 March- 28 April 2020


8. OCN - Rugal



Network : OCN
Episodes : 16
Run time : Sat - Sun 22:50
Release date : 28 March- 17 May 2020


9. JTBC - When The Weather is Fine 



Network : JTBC
Episodes : 16
Run time : Mon - Tue 21:30
Release date : 24 Feb - 21 April 2020


10. KBS2  - How to Buy a Friend



Network : KBS2
Episodes : 8
Run time : Mon- Tue 22:00
Release date: 6 April- 14 April 2020


SELAMAT MENONTON =)

sumber : asianwiki

13 comments

  1. Bahaya nie kalau share dengan adik Rawlins - memang bermalam-malam la dia melayan series nie kelak. Rawlins nak try layan Rugal la kelak.

    ReplyDelete
  2. bukan main banyak lagi k drama yang best. peminat k drama mesti seronok.saya sempat tengok Kingdom je hari tu

    ReplyDelete
  3. Dah lama tak layan drama Korea... last sekali citer Winter Sonata dan Full House... huhu... filem ada la sekali sekala kat tvn movies.

    ReplyDelete
  4. the world of married couple tu dah tengok, next nak tengok Hospital Playlist. When The Weather Is Fine tu pun ramai yang kata best

    ReplyDelete
  5. best jugak layan citer kdrama ni. boleh jugak feeling2 sikit..biasa tengok kdrama dlm neflix je haha

    ReplyDelete
  6. I tak layan sangat citer korea ni skrg.. Dolu2 layan ler jugak zmn2 student dulu

    ReplyDelete
  7. Semua ni saya tak tengok lagi. Dulu masa bujang memang layan juga KDrama ni. Tapi sekarang jarangggggg sangat. Raaa nak tengok tapi tak tertengok. Tapi ada lah beberapa KDrama yang dalam list nak tengok. Bila tu tak tahulah. Hehehe

    ReplyDelete
  8. Sis tak layan kdrama hahahhaa. Jaranglah tgk tv. Tp adik beradik sis mmg hantu kdrama. Artis2 siap kenal siap blh nyanyi. Perghh kagum hahaha

    ReplyDelete
  9. Ok nak tengok lepas nih... best-best movienya, tak lah boring sangat duduk dekat rumah he he he

    ReplyDelete
  10. Ala kita ni bukan peminat korea hehehehe tengok drama korea memang jauh sekali lagu korea tu ada lah sikit kita dengar hehehehehe bagus rajin sangat..

    ReplyDelete
  11. wah macam best je..ni mesti adek iena ade download ..dia peminat drama korea..iena jarang tengok drama..takde masa huhu sibuk kerja je :D

    ReplyDelete
  12. Banyak juga rupanya kdrama ni ye. Tgk beberapa cerita je lepas tu dah tak follow. Dulu rajin jugak layan sekarang busy tak ada masa nak tonton.

    ReplyDelete
  13. Masa PKP tu, Sis layan Hye Mama dan King tu haaa...lain-lain tu belum sempat nak melayan, sebab tgk hero dan herioin tak minat hahahaha

    ReplyDelete