Minggu lepas | Daily life Blog |

Friday, March 13, 2020 South Korea

Daiso sold out!! Budak memang tak pakai mask ke caner.

Bukan Daiso je sold out mask ni segala kedai bagai sold out juga. Risaunya sold out belaka ni. Online jual cekik daroh gila gila. Dayemmmm.Pakai mana yang ada je ni. Pergi farmasi pun takde. Perigi farmasi haritu dia tanya id pastu cek tahun bila lahir pung pang pung pang ingat aku faham aku ya kan aje dan blah. Simple. Nak tanya mask je pun. Sakai.



Pakai jelah mask apa yang ada dulu. Pastu pergilah masuk Olive Young kedai ni macam Watson lah lebih kurang. Masuk masuk mask takde juga. Tapi keluar ada hasil. Ehh tiber.

Cosrx gel cleanser

Letak dalan bilik air senang picit je.

Tak ingat dah kali ke berapa beli yang ni sebab best gila. Yang best dianya lepas cuci takde lah kulit ko tegang/kering. Buih tak banyak. Buih banyak ni tak bagus gais. SILA GOOGLE. Yang penting fragrance free. Almost korean product fragrance free. Cleanser ni aku suka letak dalam mini bottle 100ml so nak travel ke just grab and go. Easy cheesy gais.

Banila.co
Famous product and friendly as a make-up remover. Baru pestime mak cuba ni. Best terok sampai mak chega sangat. Mascara waterproof tu engko zapp zapp terus hilang beb. Legit terok!! Tapi jangan risau dia provide mini scoop as well. So takde lah korang korek pakai tangan. 


Dan paling lastttttt sekali...

Laneige refiner.

Omgggggg mak cray cray. Hahaha. Ini lah orang kata hybrid skincare. 2 in 1 beb! Toner + moisturizer. Maksudnya lepas cuci muka terus pakai ni macam toner engko. Letak atas tapak tangan dab dab ke muka. Aku dah lama gila aim. Nahh sekali jumpa rembat terus takut lupa. Hahaha. But Klairs you sill in my heart. Benda alah ni aku pakai antara pagi dan malam. Sebab dia mahal. Hahaha. Toner Klairs banyak lagi beb. Next aku nak sembang pasal Klairs lah.

Post a Comment

Latest Instagrams

© Fana Halim. Design by FCD.