Kenangan Hinex UMT 2011 ;))...

Saturday, November 17, 2012

Terimbau rasa kenangan semasa HINEX 2011. HINEX yang dianjurkan oleh Universiti Malaysia Terengganu (UMT) ini telah diadakan di Pulau Bidong. Pulau Bidong ini adalah pulau yang dijaga dan dipelihara persekitarannya.

Pulau Bidong ni kalau korang nak tahu adalah tempat tinggal pelarian dari negara Mayanmar. Dekat sini lah dorang duduk berteduh sampai menjadi sebuah kawasan perkampungan.

Pada masa kini tiada orang lagi tinggal di pulau ini. Pulau Bidong ini telah menjadi tempat pusat penyelidikan untuk pelajar Universiti Malaysia Terengganu (UMT) melakukan aktiviti.

Masa ni telah berlangsung perkhemahan selama 6 hari kalau tak silap. Macam-macam aktivit diadakan. Seronok juga sekali sekala dapat merasa duduk di pulau macam ni.

Pemandangan Pulau Bidong,di Kuala Terengganu..

Semasa menaiki bot,dalam perjalanan ke Pulau Bidong dari mana naik bot ni dah lupa daaaa,haiyooo *tolong la,haha..

Di kampung peninggalan pelarian Vietnam, banyak kubur, tugu dan gereja dekat kawasan ni..

Scuba time !!! Seronok !!

Gambar sendiri tak dak, gambar orang lain banyak.. Jealous ni !!,haha...

Tenang gilerrr lepak tepi pantai ni ;)....

HINEX UMT , Kuala Terengganu memang terbaik ! Berbaloi-baloi. Tak rugi join even bayarannya yang boleh tahan jugalah kan.. 

Enter frame  dengan student dari UITM Jengka,Pahang dan UNISZA ;)..


HIGHER INSTITUTION NATIONAL EXPEDITION CAMPING (HINEX) 12th..
Perkhemahan yang paling seronok dan sempoi !!
Pulau Bidong, Kuala Terengganu..

Post a Comment

Latest Instagrams

© Fana Halim. Design by FCD.