5/Korea/slider1

Pinterest

"Kan lebih senang kalau ada pouch beg macam ini!" - Tips Kemas Beg Untuk Bercuti (Travel)

Selain pening nak decide makan dekat mana, kemas beg pun salah satu perkara yang pening kepala juga. Hahaha~ Kalau bab kemas beg ini mesti mak-mak saja yang expert. Kaum bapak-bapak ini bukan tak ada yang tak expert, cuma dorang tak up di Facebook saja. Eh betul ke...??? Hmm~

Cara Semaian Daun Sup Dengan Menggunakan 3 Kaedah Ini | Daun Sup | Daun Ketumbar |


Daun sup kalau ditambah dalam sup memang sedap. Ianya digunakan sebagai penambah aroma menyedapkan makanan. Kalau pergi ke pasar ini adalah 'benda wajib' dibeli. Tapi yang nak dipakai sedikit saja. Simpan di dalam peti lama-lama pun akan kecut dan buang. Rugi sangat. Harganya pun boleh tahan mahal kalau seikat. Daripada buang duit beli, lebih baik tanam sendiri di rumah. Lebih jimat dan bebas racun serangga.


Fakta Menarik Sepanjang Musim Luruh di Korea Selatan | Halloween Festival | Autumn | Fall season |


 

Wake me up when September ends ~


Apakah waktu yang terbaik untuk bercuti ke Korea? Ada orang tanya Fana. Susah lah nak jawab. Rasa macam semua musim adalah waktu terbaik kecuali musim panas. Hahaha. Tapi kali ini Fana sangat cadangkan pada korang semua datang lah pada musim luruh. Pemandangan di sini yang tidak akan kita dapat di negara sendiri.

8 Jenis Apps/Aplikasi Travel Yang Terbaik Untuk Yang Bercuti Ke Korea Selatan | Travel Tips & Hacks |

 

Seronok nya bercuti ke luar negara! Ayuh kita kemas beg (typical situation). Opss! Nanti dulu! Sebelum hendak memulakan perjalanan, korang dah tahu ke macam mana flow perjalanan itu nanti?? Sudah buat persediaan?? Tahu ke macam mana nak ke tempat itu, mana nak tinggal, dimana lokasi kedai makan, tempat shopping yang menarik???? Haa mari Fana nak cerita sedikit, tapi baca sampai habis ya :P...

5 Kebaikan Pokok Lidah Mertua atau Snake Plant Jika Ditanam di Dalam Rumah Yang Ramai Orang Tak Tahu | Snake Plant |


Pokok Lidah Mertua atau 'Snake Plant' adalah antara pokok yang sering ditemui di tanam di dalam rumah kebanyakkan penduduk di Malaysia. Selain ditempatkan di ruang tamu, ada juga yang meletakkan pokok ini di dalam bilik air dan ruang beradu.

7 Kelebihan Public Transport di Korea Selatan Yang Orang Tidak Tahu | Fana Halim Experience in South Korea | Benefits of Public Transport in South Korea |

Bloomy Friday.. 

Harini cuaca tidak terlalu sejuk dan tidak terlalu panas. Alhamdulillah. Dalam beberapa minggu sahaja lagi cuaca panas akan berakhir. Ini adalah petanda untuk shopping! Hahahaha. Selepas musim panas musim luruh akan menyusul dan diikuti musim sejuk. Selepas ini pakaian yang musim panas pun akan disimpan. Tak sabar rasanya!.